Vrijwilligers

Dit project valt of staat met voldoende vrijwilligers die kunnen helpen om de groepen te gaan draaien. Hoe meer vrijwilligers. Hoe vaker beide ateliers open kunnen en hoe meer mensen zich dus in kunnen schrijven om deel te nemen. We zijn dus altijd op zoek naar:

PRODCUTIEVRIJWILLIGERS

Onze productievrijwilligers leren ook naaien en handwerken, maar de producten die ze maken zijn bedoeld voor verkoop.

Ook beginners kunnen als productievrijwilliger aan de slag. We brengen je de basisbeginselen bij en daarna begin je bij de eenvoudige producten (Tas of vlaggenslinger) Langzaam maar zeker doe je meer ervaring op en schuif je door naar ingewikkeldere producten (Kinderkleding). Ondertussen leer je mensen kennen, werk je aan je Nederlandse taal en aan je CV wat je kansen op de arbeidsmarkt vergroot.

Taalniveau: elke taalniveau is welkom!

DOCENTEN

We zijn altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers die les kunnen geven en onze groepen kunnen begeleiden. Minimale vereisten:

Handwerken: Je kunt breien, haken en/of borduren. Je hoeft zeker niet alle steken te kennen, maar je bent wel in staat om patronen te lezen om het vervolgens aan de deelnemers uit te leggen. Je houd ervan om gesprekken gaande te houden en mensen erbij te betrekken.

Naaien: Je bent in staat om geheel zelfstandig een gemiddeld tot moeilijk kledingstuk te maken uit de Burda of Knip. Je bent geduldig en kunt goed uitleggen.

Taalniveau: elk taalniveau is welkom!

GROEPSCOƖDINATOR

Je bent verantwoordelijk voor een eigen groep en overlegt regelmatig met de eindverantwoordelijke van het atelier. Je coƶrdineert het opstarten en opruimen van de groep, je bent betrokken bij alle deelnemers en weet iets meer van hun persoonlijke achtergrond. Je verzorgd de dagopening voor de groep. Je bent communicatief vaardig, geduldig en vriendelijk.

Taalniveau: vloeiend Nederlands