Groepen

Handwerkatelier van Hagar tot Ruth heeft twee verschillende soorten groepen. Op elke groep is plaats voor twee soorten deelnemers.

We hebben deelnemers die spullen voor zichzelf willen maken, maar we hebben ook plek voor mensen die graag vrijwilligerswerk willen doen.

Handwerkgroepen

Hier kunnen de deelnemers leren haken, breien, borduren, patchwork (met de hand) of sieraden maken. Deze groepen hebben een inloop karakter. De sfeer is ongedwongen en gezellig, maar er kunnen ook zomaar hele bijzonder gesprekken ontstaan, waarbij ruimte is voor ieders verhaal. Met een handwerkje in de hand komen je gedachten tot rust en praat het makkelijk. Deelnemers leren elkaar vlot kennen en er is groot wederzijds respect.

Weet je niet zo goed wat je wil maken? We zijn in het bezit van een flinke stapel boeken en tijdschriften om inspiratie op te doen.

 

Naailesgroepen

Ook deze groepen zijn laagdrempelig en heel gezellig. We werken hier met naaimachines. Vanwege het geratel van de machines ligt de nadruk iets meer op je eigen werk. Hier kun je kleding maken, tassen en accessoires voor in huis.

We hebben voldoende boeken en patronen om inspiratie op te doen. We zijn ook in het bezit van een mooie en wisselende collectie stoffen. Met andere woorden, je hoeft niets mee te nemen of te kopen. De enige kosten zijn 2 euro per les. Dit geld is bedoeld voor onderhoud en reparatie van de naaimachines.

 

Niveau van de lessen

Alle lessen zijn met name gericht op beginners en matig gevorderden. Ben je ver gevorderd dan kun je bij ons terecht als vrijwilliger docent.

 

Locaties

Kijk hier voor de locaties en tijden van de verschillende groepen.

 

Afspraken voor alle deelnemers

Wanneer je deelneemt aan een van de groepen verwachten we dat je je houdt aan de afspraken.

Klik hier om deze afspraken te lezen. Afspraken voor alle deelnemers

breien bij van Hagar tot Ruth
Breiwol voor van Hagar tot Ruth