Bezoek van een student journalistiek!

Afgelopen woensdag hadden we bezoek van een student journalistiek, Lola Ribbink. Zie hier het resultaat .

Voor de duidelijkheid. De dagopening waar het artikel over schrijft is niet verplicht. Ja Hagar tot Ruth heeft een christelijke achtergrond, maar we dringen niets op. Zowel deelnemers als vrijwilligers hoeven geen christelijke achtergrond te hebben.

Waarom een dagopening

Dit artikel is overigens wel een mooie gelegenheid om iets te vertellen over wat mij (Judith) beweegt in dit leven en wat mijn bestaan zin geeft.

Het is de onvoorwaardelijk liefde die ik van God gekregen heb. Ik heb lief omdat Hij mij eerst heeft liefgehad, nog voordat ik ook maar iets gepresteerd had.

Jezus kwam om mij het leven terug te geven waar ik altijd voor bedoeld was. Veilig, waardevol en aanvaard. Door Hem ben ik vrij van schuld en schaamte. En het mooiste is dat deze liefde niet afhankelijk is van hoe goed of hoe slecht ik me gedraag. Het wordt niet meer als ik perfect ben en het wordt niet minder als ik het verpruts. Niets en niemand kan ooit iets veranderen aan het feit dat God van me houdt.

Deze vorm van liefde is het allerbeste wat ik te geven heb en vormt het fundament van alles wat ik doe, en dus ook in Hagar en Ruth.
Maar liefde en opdringen gaat niet samen. Dus als mensen liever niet bij de opening zijn, dan komen ze gewoon een kwartiertje later. Geen enkel probleem, nog steeds even welkom.

 

Artikel in “Nieuws uit Utrecht Noord”

Bij handwerkatelier van Hagar tot Ruth aan de Schooneggedreef in Overvecht worden gratis handwerklessen aangeboden. Daarnaast zijn er naailessen voor twee euro te volgen. Wat ooit begon als een tijdelijk project voor vluchtelingen, is uitgegroeid tot een permanent project van Judith van den Berg. Redacteur Lola Ribbink nam er een kijkje.

Lees hier het hele artikel: Sociale verbindingen breien bij handwerkatelier van Hagar tot Ruth

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *