Afspraken voor alle deelnemers

Op al onze groepen gelden de volgende afspraken.

Beste deelnemer,

Wat leuk dat je bij ons op les komt! Je bent van harte welkom! Om alles goed te laten verlopen, hebben we een aantal afspraken gemaakt. We verwachten het volgende van je:

 • Elke bijeenkomst begint met een kort stukje over de Bijbel en een kort gebed. Wil je daar niet bij zijn dan kom je gewoon een kwartiertje later. Dit is geen enkel probleem. Laat het wel even weten als je wat later komt, dan weten wij dat we niet op je hoeven te wachten.
 • Naailes kost 2 euro per les, kun je dit echt niet betalen, laat het ons dan even weten. Dan zoeken we een andere oplossing. Vooruit betalen mag, maar als je niet kunt komen, krijg je het lesgeld niet terug. Dat vraagt teveel administratie.
 • Materialen zijn gratis, maar als je het kunt betalen, mag je zeker een bijdrage geven. Van dat geld kunnen we dan weer nieuwe materialen kopen en de naaimachines onderhouden.Hebben we niet wat je zoekt, dan verwijzen we je naar de lapjesmarkt, Action, Wibra of Zeeman. Daar is voor kleine prijzen prima wol of stof te vinden. Ook voor fournituren zoals schaar, centimeter, spelden etc. kun je daar prima terecht.
 • De naailessen duren 10 weken. Als er geen wachtlijst is, kun je blijven zolang je wilt. Handwerklessen zijn inlooplessen. Daarvoor is geen wachtlijst.
 • Je werkt aan één project tegelijk en je krijgt ook materiaal voor één project tegelijk, is het af dan lever je de materialen in en kun je iets nieuws uitzoeken. Je kunt geen materialen reserveren. Besluit eerst wat je wilt gaan maken en dan kies samen met een vrijwilliger je de stof uit.
 • We hebben een bieb met boeken. Je kunt per keer 1 boek lenen tegen een borg, deze borg verschilt per boek. Hoe duurder het boek, hoe hoger de borg. Lever je het boek onbeschadigd en met alle bijlagen weer in, dan krijg je je borg terug. Je mag een boek maximaal 3 weken lenen.
 • We gaan respectvol met elkaar om. We roddelen niet en we gunnen de ander ook wat van de mooiste materialen. We letten erop dat ons taalgebruik niet kwetsend is voor anderen. We voeren geen politieke discussies.
 • We doen ons best om Nederlands te spreken ook in onderlinge gesprekken. Natuurlijk is het prima als je onderling kort in je eigen taal spreekt om iets uit te leggen.
 • Als je nieuwe materialen nodig hebt, ga je naar de vrijwilliger die daar verantwoordelijk voor is. Het kan zijn dat je even moet wachten op je beurt. Na het uitzoeken van stoffen of wol, leg je alles weer netjes en opgevouwen terug.
 • Je kunt een handwerksetje bij ons huren of kopen. Bij huren krijg je het geld weer terug als het setje compleet is en de schaar nog scherp is (Met de schaar mag absoluut geen papier geknipt worden, alleen stoffen), Een setje kost 5 euro.
 • Aan het eind van de les ruimen we met zijn allen op. Ruim in ieder geval op wat je zelf gebruikt hebt, maar kijk ook even om je heen of er nog wat anders moet gebeuren.
 • We verwachten dat je elke week komt, moet je toch afzeggen, stuur dan een berichtje via Whatsapp of email. Telefoonnummer 06-39489773 email: vanHtotR@gmail.com

Als je vragen hebt of als er een probleem is, mag je altijd naar ons toekomen. Je bent welkom!